Det är din dag idag!
Hoppas du får en riktigt fin dag med nära och kära. Stort grattis önskar Club Hemtex!
Sockerkaka med citronglasyr och vallmofrön
ca 12 bitar
Ingredienser
100 g rumstempererat smör
1 1/2 dl mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
smör och ströbröd till formen
1 msk vallmofrön till granering
Glasyr
1 dl florsocker
1 msk färskpressad citronsaft
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smörj och bröa en form.
3. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölken i kastrullen.
4. Vispa ägg och socker poröst och häll i det smälta smöret och mjölken i äggsmeten.
5. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke och vänd ner i smeten.
6. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 50 minuter, kontrollera med sticka.
7. Vänd upp kakan på ett fat och låt svalna innan du lyfter bort formen.
Glasyr:
Rör ihop citronsaft och florsocker. Ringla över den avsvalnande kakan. Garnera med vallmofrön.